Tore Johannessen holder appell for engasjerte trafikklærere foran stortinget. Foto: Terje Moengen

Sammen er vi dynamitt!

Hele bransjen dro i samme retning, da engasjerte trafikklærere fra hele landet demonstrerte for at trafikkopplæring skal gi gyldig fravær i videregående skole fredag 21. oktober. Initiativtager Espen Stubberud hadde sørget for god oppslutning foran stortinget, og lokale markeringer fant sted mange steder i landet.

Arrangementene viser med all tydelighet at det er ektefølt engasjement i bransjen for å gjennomføre føreropplæringen på en forsvarlig måte, og i tråd med intensjonene i læreplan og forskrift. Det er betryggende at størstedelen av bransjen ikke er villig til å se bort fra de overordnede målene i samfunnsoppdraget vi har blitt tildelt til fordel for lettvinte løsninger.

Vi kan først og fremst takke enkeltstående ildsjeler for å ha satt i gang denne markeringen, med god hjelp i sosiale medier. I tillegg til det private initiativet fra ildsjeler over hele landet, har både ATL og Trafikkforum stilt opp, og vært synlige i mediebildet, på de enkelte arrangementene og både i og utenfor stortinget.

Om målet om gyldig fravær ikke er nådd ennå, så har vi i det minste oppnådd å vise at vi er i stand til å trekke i samme retning. Fortsetter vi med det lover det godt for fremtiden.

 

[wpvideo 5OxLi7Qb]

 

Fra media:

skjermbilde-2016-10-22-kl-10-46-02

skjermbilde-2016-10-22-kl-10-52-15

skjermbilde-2016-10-22-kl-10-53-16

skjermbilde-2016-10-22-kl-10-54-31

Trafikklærere vil endre på nye regler: – Blir oppringt av fortvilte foreldre (Nordlys)
Trafikkskoler demonstrerer (Avisa Sør-Trøndelag) 
Demonstrerer for å få trafikkopplæring som gyldig fravær (Harstad Tidende)