Status på trafikkstasjonene

Etter dagens pressekonferanse har flere etterspurt status på trafikkstasjonene.

Vi regner med at det kommer nye meldinger fra Statens vegvesen i morgen, men siste oppdatering før jul var som følger:

Endring siden fredag 18.12.:

Antall trafikkstasjoner på oransje smittevernsnivå er redusert fra 21 til 18,  ettersom Stavanger, Egersund og Bergen trafikkstasjoner per 21.12 går tilbake på gult nivå.

Følgende trafikkstasjoner er nå på oransje smittevernsnivå:

  • Trondheim, Orkdal, Stjørdal, Lillehammer, Hamar, Hafslund ,Mysen, Moss, Drøbak, Risløkka(Oslo), Lillestrøm , Kongsvinger, Billingstad(Asker/Bærum)

Hønefoss, Kongsberg, Drammen, Tønsberg, Larvik og Skien.

  • De øvrige trafikkstasjonene som gjennomfører praktiske førerprøver har gult smittevernsnivå.
  • Det er gult smittevernsnivå for praktiske førerprøver i tungbilklassene (C, CE, D og DE) på alle trafikkstasjonene  unntatt Trondheim og Stjørdal som i henhold til lokale forskrifter per 17.12. skal gjennomføre tungbilprøver på oransje smittevernsnivå. Det vil si at både sensorer og kandidater må benytte munnbind.  På andre trafikkstasjonene kan også munnbind benyttes hvis man finner at det er hensiktsmessig.

I tillegg til denne meldingen som kom fra Statens vegvesen 21. desember har vi fanget opp at Kristiansund trafikkstasjon har plassert seg selv på oransje nivå uten at dette er kommunisert fra Statens vegvesen sentralt.

Anmodning til opplæringsbransjen

Det anmodes om at kun kandidater med tilhørighet i trafikkstasjonens nedslagsfelt meldes opp til førerprøve på stedet.

Anmodningen innføres midlertidig med virkning i førte omgang ut 2020. Nye vurderinger av dette vil skje løpende, og en endring av anmodningen vil skje når smittevernnivået er tilbake på et jevnt lavt nivå nasjonalt. Anmodningen er vurdert nødvendig for å hindre nedstenging av prøvevirksomheten.

Om teoriprøver på alle landets trafikkstasjoner:

På teoriprøvene må alle bruke munnbind, og det må hver enkelt ha med selv.

Trafikkstasjonene er bare åpne for de som har bestilt time.