Oppdateringer fra Statens vegvesen

Per 8.mars er status følgende:

Tønsberg trafikkstasjon  har åpnet opp igjen for tjenester i dag på oransje nivå , etter nedstengningen på fredag. Praktiske førerprøver på Traktor er foreløpig plassert på rødt smittevernsnivå (stengt)

Arendal og Tromsø  trafikkstasjoner  er i henhold til signaler fra lokale smittevernsmyndigheter plassert på oransje smittevernsnivå fra i dag 8.3.

Vestlandet går i motsatt retning; der er  alle trafikkstasjoner tilbake på gult smittevernsnivå fra i dag.  I tillegg er område  Midt også gult. (Trøndelag/Møre og Romsdal)

Følgende 15 trafikkstasjoner/prøvesteder er nå plassert på oransje smittevernsnivå:

Tromsø, Harstad, Bodø, Flekkefjord, Mandal, Kristiansand, Arendal, Larvik, Tønsberg(samt rødt på Traktor), Billingstad, Lillestrøm, Risløkka, Drøbak, Moss og Hafslund.

Følgende har oransje smittevernsnivå  på alle førerkortklasser: Hafslund,Moss,Drøbak,Risløkka,Billingstad,Arendal,Kristiansand,Mandal,Flekkefjord,Bodø,Harstad og Tromsø.

Larvik har oransje på B/BE og Traktor. Tønsberg har oransje på B/BE,MC og Tungbil og rødt på Traktor.

De øvrige trafikkstasjoner/prøvestedene i landet er plassert på gult smittevernsnivå.

2 anmodninger:

  • Det anmodes om at kun kandidater med tilhørighet i trafikkstasjonens nedslagsfelt meldes opp til førerprøve på stedet. Statens vegvesen oppfordrer spesielt kunder som bor i kommuner omfattet av forsterkede smitteverntiltak til ikke å foreta unødvendige reiser ut av eget område.
  • Anmodning om gjennomført obligatorisk opplæring før bestilling av førerprøve

Anmodningen gjelder midlertidig, og gjelder for klasse B. Tiltaket innføres for mer hensiktsmessig prioritering og fordeling av førerprøver

Les mer her: