Oppdatering fra Statens vegvesen

Denne oppdateringen tar innover seg de forsterkede tiltakene i Oslo og Viken + Gran kommune som gjelder fra midnatt ved overgangen til tirsdag 16.mars.

I tråd med dette har nå alle prøvesteder/trafikkstasjoner i Oslo og  Viken oransje smittevernsnivå for alle førerkortklasser. Alle kommunene i disse fylkene er nå kategorisert som Tiltakskommune A. (Tiltaksnivå A)

I Nordland er førerprøvestedene Fauske og Brønnøysund per 15.3. også blitt plassert på oransje smittevernsnivå for alle førerkortklasser.

Bodø har det hittil alvorligste utbruddet i nord og er kategorisert som Tiltakskommune A . Hver av de 11 nabokommunene til Bodø er kategorisert som Tiltakskommune C.

Følgende 23 prøvesteder/trafikkstasjoner er per 16.3. plassert på oransje smittevernsnivå, gjelder alle førerkortklasser- med 2 unntak:

Fauske, Brønnøysund, Bodø, Harstad, Tromsø, Drammen, Kongsberg, Gol, Hafslund, Mysen ,Moss, Drøbak, Risløkka, Lillestrøm, Billingstad, Hønefoss,

Arendal, Kristiansand, Mandal, Flekkefjord og  Haugesund.

Tønsberg(fortsatt rødt nivå på Traktor), Larvik(gjelder B/BE og Traktor og gult nivå på tungbil)

De øvrige trafikkstasjonene/prøvestedene  i landet har gult smittevernsnivå.

Blant disse er Trafikant midt(Trøndelag/Møre og Romsdal) som har gult smittevernsnivå på alle prøvesteder.

Midt oppe i alt det vanskelige finnes det også en god nyhet: 13% flere praktiske førerprøver gjennomført i januar og februar 2021 enn på samme tid i fjor.

Til tross for en krevende situasjon med tanke på Korona-relaterte utfordringer har Statens vegvesen på landsbasis gjennomført flere praktiske førerprøver enn på samme tid i fjor.

I perioden januar og februar 2020 ble det gjennomført 20.864 praktiske førerprøver, i samme periode i 2021 er antallet 23.630. Det vil si 2766 eller 13% flere praktiske førerprøver sammenlignet samme periode fjor. Må her minne om at  vi den gang var uten alle Koronarestriksjonene som preger driften nå.

Les mer her: