Motorsykkelens uke logo 2021

Motorsykkelens uke 2021

Målet med «Motorsykkelens Uke» er å kick-starte fokus på det gode liv på MC tidlig i 2021. Uken starter med NMCU årsmøtet på Gardermoen lørdag 13. februar – hvor budskap fra årsmøtet vil bli formidlet til motorsyklister, alle som er interessert i og drømmer om motorsykkel.

Deretter blir søndag 14. februar en dag med fokus på motorsykkelens betydning for norsk reiseliv i samarbeid med De Historiske Hotell og Spisesteder/Straand Hotel/Hubriding.no.

Så blir det et positiv MC-tema på agendaen i digitale kanaler, MC-mediene, hos forhandlere og importører gjennom uken fra mandag 15. til lørdag 20. februar. Temaene er:

Mandag – MC drømmen og viktig som næringsutvikling, samt sikre kjøp hos forhandler.

Tirsdag: Stadig flere damer/Kvinner kjører MC.

Onsdag – rekruttering – ungdom og MC.

Torsdag: Moderne MC-er/digital utvikling, elektrifisering, MC inn i fremtiden.

Fredag: Enkel teknisk vedlikehold på MC.

Lørdag: Superlørdag –Besøk og bestill ny MC, Nytt utstyr og kurs + førstehjelp/Når ulykken er ute – Hva gjør du da?

Søndag: Oppsummeringspressemelding og utspill etter den spennende uken.

Hver dag denne uken vil journalist for MC-avisa Rolf W. Marthinsen Motor24.no lage podcaster om ulike tema. Podcastene vil være representative for hva som er tema de ulike ukedagene. Rolf har som mål å ha to gjester i hver sending. Gjester som bor geografisk langt unna intervjues på telefon. Og det blir andre gode produksjoner også denne uken: Bl.a. gjennom at mc-journalister som Ole-Andreas Isdahl og Peter Ozsvat Carlsson med sin friske og spennende Calvat’s Garage. Videre vil andre frivillige informasjons- og kommunikasjonsinteresserte med interesse for motorsykkel delta med ulike informasjons- og redaksjonelle prosjekter/podcaster gjennom uken. (Det er et frivillig prosjekt så flere kan koble seg på ved å ta kontakt med koordinator, se senere i informasjonsskrivet).

– Dette blir et spennende prosjekt som også lyser litt opp nå i Covid-19 tiden. La oss krysse fingrene for at det i februar igjen er mulig å møtes i litt større forsamlinger igjen – men om det ikke går blir det et godt digitalt konsept også. Om det er mulig i midten av februar kommer dette til å bli en kjempesuksess. Videre et godt tilbud og en god anledning til å besøke forhandleren helt tidlig i sesongen, sier Eli Johanne Stene som er president i WIMA, damer på MC. WIMA Norway har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge.

– Vi vil bl.a. sette fokus på det som nå skjer rundt oppussingen av Tyrigrava som flott møteplass og informasjonssenter for bl.a. MC-interesserte. Det har pågått et omfattende oppussingsarbeid på Tyrigrava i 2020. Nå er endelig fasaden utvendig oppusset. Den 1. mars planlegger vi å starte innvendige oppussing. Planen er å flytte inn etter sommeren. Det ser vi frem til. Da kommer vi tettere på miljøet og kan starte en mer detaljert og målrettet tilrettelegging på Tyrigrava. Vi satser på å holde serveringen åpen fra ca 1. mai 2021. Velkommen, sier Børre Skiaker som er generalsekretær i KNA. – Motorsykkel er et praktisk nyttekjøretøy, MC miljøet er sosialt og åpent, og MC er et spennende og flott fritidskjøretøy. Selv kjører jeg scooter i hverdagen og betrakter det som min «elbil,» mens turer gjennomføres på en tung reise-enduro. Jeg støtter initiativet om Motorsykkelens Uke og synes det er fint med økt fokus på MC, samarbeid mellom aktørene og trafikksikkerhet. At idrettsbevegelsen koples på er flott, det er jo der de som virkelig ønsker å kjøre fort hører hjemme, sier Børre Skiaker i KNA.

– Vi på Straand ser frem til en ny sesong og gleder oss til å ta imot motorsyklistene så fort værforholdene tillater det. Vi ser frem til å være med på Motorsykkelens Uke 2021 hvor vi sammen med våre kollegaer i De Historiske Hotel og Spisesteder får mulighet til treffe vår viktig målgruppe, motorsyklisten. Vi ser frem til å være ute hos forhandlerne enten digitalt eller fysisk avhengig av koronasituasjonen og da kan vi sammen bygge oppunder nye drømmer om gode kjøre- og overnattingsopplevelser i et fantastisk nettverk av hoteller og HubRiding.no baser, sier Lars Arne Straand som er adm. direktør for Straand Hotell (en del av De Historiske Hotel og Spisesteder) som han driver med sin kjære Kathrine Straand. Sammen med Bikerdudes har de utviklet Hubriding.no konseptet som har brakt innovasjon inn til reiselivssektoren med utgangspunkt i å skape gode kjøreruter for MC, sykkel og classic car. (De motorsykkelforhandlerne som ønsker å få besøk av DHH, Bikerdudes eller Straand Hotel kan kontakte Lars Arne på e-post: lars.arne@straand.no – så vil han koordinere så et hotel og spisested nær deg kan bidra.)