27 trafikkstasjoner på oransje nivå

Vi er godt inne i andre smittebølge, og mange av landets trafikkstasjoner er nå på oransje nivå, som blant annet betyr at kandidat og sensor må bruke munnbind ved praktisk førerprøve. Mange trafikkskoler velger også å følge trafikkstasjonenes smittevurdering, og bruker munnbind i de periodene de lokale trafikkstasjonene er på oransje nivå.

Utvikling siste 7 dager

Mandag 2.11. var status 14 prøvesteder på oransje smittevernsnivå, fredag 6.11./mandag 9.11.var det 23, og fra tirsdag 10.11. er det 27 prøvesteder som er lagt på oransje smittevernsnivå.

Disse endringene har skjedd siden 6.11.

Mysen, Kongsvinger, Egersund og Stavanger trafikkstasjoner er nå også på oransje smittevernsnivå

Bakgrunn for endringene siste døgn:

  • Stavanger og kommunene rundt har hatt en oppblomstring av registrerte smittetilfeller, dette rammer også Egersund fordi alle førerprøver der blir gjennomført av sensorer fra Stavanger trafikkstasjon.
  •  I Viken er det store utbrudd, blant annet i Fredrikstad og flere steder i gamle Østfold, derfor er alle prøvestedene der lagt på oransje smittevernsnivå. Dette omfatter Hafslund, Moss og Mysen.
  • I Hedmark har Kongsvinger blitt lagt på oransje smittevernsnivå på grunn av nærheten til Oslo/Viken, det vil si at ca. 40% av praktiske førerprøver der kommer fra dette området.

Oppsummert:

Følgende 27 trafikkstasjoner har nå oransje smittevernsnivå for praktiske førerprøver i klassene B/BE og traktor:

 Hafslund, Mysen, Moss, Drøbak, Risløkka (Oslo), Lillestrøm, Kongsvinger, Elverum, Hamar, Gjøvik, Billingstad (Bærum/Asker), Hønefoss, Kongsberg, Drammen, Tønsberg, Larvik, Skien, Mandal, Flekkefjord, Egersund, Stavanger, Stord, Bergen/Åsane, Voss, Trondheim, Stjørdal og Orkdal.

Landets øvrige trafikkstasjoner er på gult smittevernsnivå.

Les mer her: