Raus - engasjert - ansvarlig

Kurs og arrangement

Webinar «Hvordan veilede andre til å lykkes». 

Hva skal til for å lykkes med veiledning? På webinaret vil du lære forskjellige teknikker hvor du kan jobbe med å gi gode tilbakemeldinger, skape gode relasjoner og skape god arbeidskultur for å få andre til å lykkes.  Teknikkene du lærer kan brukes for å få elever til å lykkes i læreprosessen eller få dine medarbeidere til å lykkes med å nå sine mål.  Det blir muligheter til å stille spørsmål underveis:  Webinaret er gratis og er bare for Trafikkforums medlemmer. Påmelding her:    

Finn ut mer »

Veiledning og Coaching kompetanse i Sarpsborg!

Ønsker du å bli en dyktig veileder? Dette kurset er rettet mot deg som vil heve kompetansen i veiledning og Coaching. På kurset vil du få et innblikk i når det er hensiktsmessig å bruke veiledning og Coaching som metode. Du vil også få et innblikk i hvordan utnytte veiledning og coaching som metode for å få elevene til å utvikle evnen til refleksjon. Kursets innhold Grunnlaget for Veiledning og Coaching som metode Skape gode relasjoner SØT-Modellen Kommunikasjonsferdigheter Reflekterende spørsmål Forventningsavklaring Ulike veilednings/coaching verktøy Problemorientert undervisning Praktisk trening Erfaringsutveksling Tid: Fredag 24.02.2023   Kl: 13:00-17:00 Oppmøtested: Vip Trafikkskole, St. Marie gate 73, 1706 Sarpsborg Veileder: Kine Osan Kurspris kr 1200 kr for medlem i Trafikkforum Kurspris kr 2200 kr for Ikke medlem i Trafikkforum Bindende påmelding!

Finn ut mer »
Vip Trafikkskole, St. Mariegate 73
Sarpsborg, 1706
+ Google-kart

Utviklingskurs for MC-lærere

Utviklingskurs for MC-lærere! Tema for kurset er: Erfaringsutveksling Opplevelse av førerprøvesensur på MC Kommunikasjon Tekniske ferdigheter/kjøregård Tormod og Petter har lang erfaring som MC-lærere, og har vært i dialog med Statens vegvesen for å høre hvilke gjennomgående mangler kandiatene har når de kommer til førerprøve. Kursholder: Tormod Lunde og Petter Myklebust Dato:  7. Mars kl: 1000-1500 Sted: Tempo Trafikkskole på Kjeller, Trondheimsveien 48, 2007 Kjeller Pris for kurset er 1500 kr for medlemmer 2500 kr for ikke medlemmer Minimum 6 deltagere for gjennomføring Bindende påmelding! Påmelding her!

Finn ut mer »
Tempo Trafikkskole, Trondheimsveien 48, 2007 Kjeller
Lillestrøm,
+ Google-kart

Opplæring og undervisningsopplegg av drosjesjåfører som må avlegge teoretisk og praktisk eksamen hos Statens vegvesen

Vi har en overaskelse til alle deltakerne på dette kurset! Fra 2021 er det innført krav om at nye drosjesjåfører må fremstille seg og bestå både teoretisk og praktisk eksamen hos Statens vegvesen. Trafikkforum har i den anledning laget et ferdig undervisningsopplegg for de trafikkskoler som vil starte med opplæring av drosjesjåfører. Kurset blir gjennomført på 6 timer der 3 timer er teori i klasserom og 3 timer praktisk trening.- Sikring av rullestol- Sikring av person/barn i bil- Lage en rute med GPS- Kravene til teoretisk og praktisk eksamen hos Statens vegvesen Kursholderne har lang erfaring i å arrangere taxiløyvekurs og persontransportløyvekurs for buss samt forestått utdanning i persontransport for yrkessjåfører. Tid: Mandag 13.03.2023   Kl: 12:00-19:00 Oppmøtested: Hønsen Sjåførskole, Vestvollveien 30, 2019 Skedsmokorset Veileder: Inge Jonstrøm og Kai Fegri Kurspris kr 1500 kr for medlemmer i Trafikkforum Kurspris kr 2500 kr for Ikke medlemmer i Trafikkforum Bindende påmelding!

Finn ut mer »
Skedsmokorset (Hønsen Sjåførskole), Vestvollveien 30
Skedsmokorset, 2019 Norge
+ Google-kart

Oppfriskningskurs i førstehjelp

Trafikkforum arrangerer faglig oppdateringskurs i Trafikalt Grunnkurs - Førstehjelp (TGF) for trafikklærere. Målgruppen for kurset er godkjente instruktører i trafikalt grunnkurs førstehjelp. Kurset er praktisk rettet med en engasjerende undervisningsmetodikk der deltakerne er aktiv deltagende. Kurset følger retningslinjene til Norsk Grunnkurs Førstehjelp (NGF) og det obligatoriske kursheftet til NGF er et godt støttemateriell for gjennomføringen også av TGF og er anbefalt for instruktøren og eventuelt for den enkelte elev ved TGF. Inkludert i prisen er Veileder:  Petter Gulbrandsen er hovedinstruktør i Norsk Førstehjelpsråd trafikalt grunnkurs førstehjelp. Han har bakgrunn som ambulansesjåfør og operasjonsleder på AMK i Oslo og er utdannet yrkesfaglærer i helse og oppvekstfag og service og samferdsel. Til daglig jobber han som Universitetslektor ved Oslomet – storbyuniversitetet der han underviser i veiledning og pedagogiske fag. Han har blant annet undervist i veiledning for trafikklærere og trafikklærerstudenter. Minimum 8 deltagere for gjennomføring og maks antall deltagere er 15. Tid: Onsdag 15.03.2022   Kl: 17:00-21:00 Oppmøtested: Hønsen sjåførskole, Vestvollveien 30, 2019 Skedsmokorset Kurspris kr 1200 kr for medlem i Trafikkforum Kurspris kr 1800 kr for Ikke medlem i Trafikkforum Avmeldingsfrist er : 10 dager før kursstart Meld dere på her!

Finn ut mer »

«Hvordan motivere elevene»

Hvordan kan vi trafikklærere jobbe for å motivere elevene til å øve mer hjemme eller øve på de oppgaven de får utdelt. Hvordan kan vi kommunisere med elevene for å få de på høyest mulig nivå og nå de høyeste nivåene i GDE-Matrisen. Hva er motivasjon og hva har det å si for læring. Motiverende intervju er en kommunikasjonsform som jobber med indre motivasjon. Motiverende intervju kalles for den motiverende samtalene. Kommunikasjons ferdighetene du lærer på kurset kan brukes gjennom hele opplæringsforløpet og også på trinnvurderingene. På kurset vil du få grunnleggende kommunikasjonsferdigheter og ulike spørsmål som skaper refleksjon hos elevene. Kursets innhold Tid: Onsdag 22.03.2023   Kl: 16:00-20:00 Oppmøtested: Hønsen Sjåførskole, Vestvollveien 30, 2019 Skedsmokorset Veileder: Kine Osan Kurspris kr 1000 kr for medlemmer i Trafikkforum Kurspris kr 2000 kr for Ikke medlemmer i Trafikkforum Påmelding her:

Finn ut mer »

Landsmøtet 2023 og medlemstur til Kiel

Invitasjon til landsmøtet 2023 med tur til Kiel Trafikkforums landsmøte blir avholdt fredag 24. mars kl. 11.00på MS Color Fantasy, Hjortneskaia Oslo Møtet blir avholdt mens skipet ligger til kai, slik at deltagelse på landsmøtet er uavhengig av turen til Kiel. Tema for medlemsturen: Resertifisering og etterutdanning: Det er snart klart for resertifisering og krav til etterutdanning for trafikklærere, og på medlemsturen blir det arrangert workshop med dette som tema. –Hvilke tanker har Trafikkforums medlemmer om hvordan etterutdanningen skal gjennomføres? Hva skal kursene inneholde? På workshopen blir det mulighet til å si sin mening og å være med å påvirke.

Finn ut mer »
Color Fantasy, Hjortneskaia
Oslo, 0250 Norge
+ Google-kart

Veiledning og Coaching kompetanse i Ålesund!

Ønsker du å bli en dyktig veileder? Dette kurset er rettet mot deg som vil heve kompetansen i veiledning og Coaching. På kurset vil du få et innblikk i når det er hensiktsmessig å bruke veiledning og Coaching som metode. Du vil også få et innblikk i hvordan utnytte veiledning og coaching som metode for å få elevene til å utvikle evnen til refleksjon. Kursets innhold Grunnlaget for Veiledning og Coaching som metode Skape gode relasjoner SØT-Modellen Kommunikasjonsferdigheter Reflekterende spørsmål Forventningsavklaring Ulike veilednings/coaching verktøy Problemorientert undervisning Praktisk trening Erfaringsutveksling Tid: Tirsdag 18.02.2023   Kl: 10:00-14:00 Oppmøtested: HAV Trafikkskole, Holssletta 2, 6018 Ålesund Veileder: Kine Osan Kurspris kr 1200 kr for medlem i Trafikkforum Kurspris kr 1600 kr for Ikke medlem i Trafikkforum Bindende påmelding! Meld dere på her!

Finn ut mer »
HAV Trafikkskole, Holssletta 2
Ålesund, 6018
+ Google-kart