Norges første kjøreskole med alkolås i alle biler

I slutten av januar 2015 ble alkolås nr. 8 montert i bil nr. 8 hos Sande Trafikkskole. Dermed er daglig leder Eirik Olaussen og hans trafikkskole den første i landet som har alkolås installert i samtlige av sine biler.

Vi ønsker å vise tydelig at rus ikke hører hjemme i trafikken, sier Olaussen, samtidig tar vi oppfordringen fra Trafikkforum og deres daglig leder Stig Ohrvik på alvor, legger han til med et stolt smilGode holdninger fra start er oppfordringen, og tilbakemeldingene er utelukkende positive, både fra kjørelærerne, elevene, foreldre og ikke minst førerprøvesensorer.

Vi synes det er veldig positivt at bransjen selv går i bresjen og installerer alkolås i kjøreskolebiler. I Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet er et av tiltakene at vi skal vurdere å innføre krav om alkolås i alle kjøretøy som brukes til førerprøver. Dette gir også en trygghet for våre førerprøvesensorer ved oppkjøring, sier Anne Beate Budalen ved trafikksikkerhetsseksjonen i vegdirektoratet, Statens vegvesen.

Alkolås får økt fokus også i andre sektorer, og i statsbudsjettet for 2015 etterlyste flertallet bestående av Ap, KrF, Sp og V, regjeringens vurdering angående forskrift om alkolås ved skyss av skoleelever. Rus er en viktig faktor i 1 av 5 dødsulykker på veien her i landet, ifølge Statens vegvesen. Likevel foretas det rundt 21.000 kjøreturer i alkorus hver dag.

En alkolås er et måleinstrument som forhindrer start av et kjøretøy dersom førerens utåndingsluft overskrider en angitt promillegrense (0,2 i Norge).

KGK er distributør for verdens ledende produsenter av tekniske høykvalitets produkter innen bil- og maritim sektor. KGK er en familiebedrift med 60 år i bransjen og har 933 ansatte. Konsernet opererer i Sverige, Norge, Finland, Estland, Latvia og Litauen med en omsetning på ca. tre milliarder svenske kroner. KGK er markedsleder i Norden og representerer over 100 merker som Hella, ZF, Dräger, NGK, VDO, Webasto, Thule, Zirkona og Suzuki. Mer informasjon om KGK produkter er tilgjengelig på nettstedet:www.kgk.no