Norges første trafikkskole med alkolås

Som et svar på Vegdirektoratets handlingsplan 2014-2017, der det blant annet skal jobbes for alkolås i kjøreskolebiler, har Trafikkforum valgt å inngå en avtale med KGK Norge som gir deres medlemmer muligheten til å kjøpe og installere Dräger alkolås i sine kjøretøy.

Nå er de to første låsene installert hos AB Trafikkskole Bil og MC AS.

“Vi er overbevist om at alkolås vil bli stadig vanligere i fremtiden, og det å være tidlig ute med å installere alkolås i bedriftens biler vil være en god måte å profilere bedriften på. I tillegg til at det profilerer bedriften som en seriøs aktør som tar ansvar, vil det også være med å legge grunnlaget for at det å ha alkolås i bil blir oppfattet som naturlig og normalt. Det å ha alkolås i skolebiler vil selvfølgelig også være en stor fordel for å sikre at vi ikke har en påvirket elev bak rattet, samtidig som det gir unge og uerfarne førere riktige holdninger helt fra starten av” , sier Stig Ohrvik, daglig leder i Trafikkforum.

“Til slutt håper vi at så mange som mulig av våre medlemmer ønsker å benytte seg av dette tilbudet. Trafikkforums medlemsskoler er innovative, seriøse, samfunnsbevisste og profesjonelle, kort sagt engasjerte trafikkskoler”, avslutter Stig Ohrvik.

Om Trafikkforum
Trafikkforum er en medlemsorganisasjon for norske trafikkskoler, som har som formål å ivareta medlemmenes faglige interesser gjennom kompetanseutvikling, opplysningsarbeid og bistand til skolene. Trafikkforum har som målsetting å være premissleverandør for utviklingen av bransjens rammevilkår gjennom påvirkning av myndigheter og opinion.

KGK er distributør for verdens ledende produsenter av tekniske høykvalitets produkter innen bil- og maritim sektor. KGK er en familiebedrift med 60 år i bransjen og har 933 ansatte. Konsernet opererer i Sverige, Norge, Finland, Estland, Latvia og Litauen med en omsetning på ca. tre milliarder svenske kroner. KGK er markedsleder i Norden og representerer over 100 merker som Hella, ZF, Dräger, NGK, VDO, Webasto, Thule, Zirkona og Suzuki. Mer informasjon om KGK produkter er tilgjengelig på nettstedet:www.kgk.no

(Pressemelding fra KGK)