Vellykket dag på Vålerbanen

I september arrangerte Trafikkforum og Continental en vellykket trafikksikkerhetsdag for trafikklærere på Vålerbanen. Både bremsing med ulike dekktyper,  nye førerstøttesystemer og førerens reaksjon på distraksjon ble testet.

Continental er en av Trafikkforums viktigste samarbeidspartnere, og dette viser seg gjennom ulike felles arrangement. Høsten 2016 samarbeidet Continental og Trafikkforum om seminaret Menneske eller maskin – blir trafikklæreren overflødig?, om fremtidens utfordringer med førerløse biler, på Thon Hotel Arena på Lillestrøm.

Denne høsten har vi arrangert Continental Driving Experience på Vålerbanen, hvor trafikklærere fra hele landet møttes for å sette naturkrefter og kunnskap på prøve under kyndig veiledning. 

Der ble det mulighet til å teste hvordan bilens kjøreegenskaper på våt asfalt endrer seg med ulike dekktyper, som premium sommerdekk, budsjett sommerdekk og vinterdekk uten pigg.

Førerstøttesystemer som skal oppdage hindringer og stanse kjøretøyet før hindringen ble også testet, dessuten ble førerens evne til å holde fokus på riktig sted ved distraksjon utfordret.

Diskuter

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.