Kapasitet og rutiner ved førerprøve

Trafikkforum og ATL har i fellesskap henvendt seg til Statens vegvesen for å dele erfaringer med bestilling og avvikling av førerprøve, og å foreslå mulige tiltak.

Mange steder i landet ser det ut til at kapasiteten er god og at trafikkstasjonene planlegger godt, men det er også eksempler på at ventetid for førerprøve er oppe i fire måneder, og det synes vi er i overkant av hva som er akseptabelt.

Vi vil derfor ha tilbakemelding fra vegdirektoratet på om det er knapphet på ressurser som er problemet, og om det er behov for at vi som bransje øver trykk på bevilgende myndigheter.

Vi er selvfølgelig også opptatt av rutiner ved bestilling av førerprøve, men der vet vi at Statens vegvesen jobber hardt for å forbedre løsningen, og de er også kjent med våre synspunkt på dette fra tidligere.

Trafikkforum har tidligere spilt inn til vegdirektoratet at det kunne vært på sin plass å endre kravene for å avlegge teoretisk prøve, og dette har nå blitt spilt inn på nytt av begge organisasjonene i fellesskap.

«Om det hadde vært mulig å endre den unødige barrieren knyttet til å avlegge teoretisk førerprøve tidligst 6 måneder før oppnådd minstealder for førerrett i den aktuelle klassen kunne dette avhjulpet de generelle kapasitetsproblemene rundt avvikling av førerprøve i stor grad.. Dette er en ordning som har overlevd de betydelige endringene i føreropplæringen, og som derfor ikke lenger er relevant. Dersom man i dag skal oppnå den opprinnelige intensjonen om samsvar mellom teori og praksis, så er det kanskje på tide å tilpasse seg de endringene som allerede er innført, og ikke minst intensjonen om at det er ønskelig å gjennomføre store deler av føreropplæringen tidlig. Krav for å avlegge teoretisk førerprøve bør derfor knyttes til gjennomført obligatorisk opplæring i stedet for minstealder. Dette ville gjøre det mye enklere for trafikkskole og elev å planlegge praktisk førerprøve i god tid, og en slik løsning ville dermed i sin tur avhjulpet kapasitetsproblemene.»

 

Hele brevet kan leses ved å klikke her.

 

Diskuter

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.