Fremtidig tjenestetilbud i Statens vegvesen

Det har flere steder i landet oppstått noe usikkerhet knyttet til innføring av delt MC-prøve, og det har versert rykter om at det har eksistert en skjult agenda om å legge ned antall førerprøvesteder.

I møte med vegdirektoratet ble det i forrige uke informert om at Statens vegvesen står foran en helhetlig gjennomgang av det fremtidige tjenestetilbudet. Påstandene om at innføring av delt MC-prøve skyldes en skjult agenda med ønske om på sikt å redusere antall førerprøvesteder blir imidlertid avvist av vegdirektoratet. Statens vegvesen står foran en helhetlig gjennomgang av det fremtidige tjenestetilbudet, men det blir avvist at dette nødvendigvis vil føre til færre førerprøvesteder.

Det som er klart er at forenklinger og forbedringer i tjenestetilbudet er et mål, og at det er et mål at flere tjenester kan løses digitalt og gjennom selvbetjeningsløsninger. Kontrollvirksomheten skal i større grad skje ute på vei, mens de tilbudene som krever oppmøte skal opprettholdes. Av de kriteriene det blir arbeidet etter kan det nevnes at 70 % av innbyggerne skal nå Statens vegvesens tjenester på mindre enn to timer, og det skal være et likeverdig tilbud i hele landet. Likebehandling og forutsigbarhet er en forutsetning.

Selv om trafikkstasjonene ikke nødvendigvis vil bestå slik vi kjenner dem i dag, kan altså resultatet like gjerne bli en økning i antall førerprøvesteder, siden effektivisering på andre områder frigjør ressurser, og siden digitale selvbetjeningsløsninger ikke lenger forutsetter merkantile tjenester for å gjennomføre førerprøver.

Det blir også presisert fra at dette er et arbeid som vil bli styrt fra vegdirektoratet. Regionene vil  ikke få anledning til å ta beslutninger om å legge ned eller redusere aktiviteten på enkelte trafikkstasjoner uten klarsignal fra vegdirektoratet. Det er også på det rene at et fremtidig forslag om endring i tjenestetilbudet skal forelegges samferdselsdepartemenetet før det kan tas en avgjørelse på hvordan det fremtidige tjenestetilbudet skal se ut. Dette er også kommunisert ut i regionene.

Diskuter

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.