Avklaring på krav til traktor og henger

Etter innføring av klasse T141/T148 har det hersket en del usikkerhet rundt hvilke krav som ville bli stilt til lærevogn. Dette er nå avklart ved forskriftsendring 23.03.2015.

På bakgrunn av forslagene fra Trafikkforum, ATL og Region sør justerer vegdirektoratet sitt forslag til totalvekt, last og aktuell vekt på tilhengeren slik at det blir krav om at vekten av lasten skal utgjøre minst 50 % av tillatt nyttelast inntil aktuell totalvekt er 7000 kg, likevel alltid minst 2000 kg.

Vegdirektoratet er på bakgrunn av høringsuttalelser fra Trafikkforum, Atl, Region Øst og Hønsen sjåførskole videre kommet til at det ikke er riktig å stille krav om at det skal være mulig å velge gir manuelt.

Forskriftsteksten blir som følger:

Den praktiske prøven avlegges på traktor med tilkoplet tilhenger. Traktor til førerprøven skal ha 4 hjul, være registrert for to personer, ha konstruktiv fart på mellom 38 og 50 km/t, ha koplingspedal og ha tillatt totalvekt på minst 7000 kg. Tilhengeren skal ha tillatt totalvekt på over 4000 kg, og så høye lemmer at det ikke er mulig å få utsyn bakover fra førerplassen uten å måtte bruke sidespeilene. Vogntoget må ha en lengde på minst 8 meter, og ha en samlet tillatt totalvekt på minst 12000 kg. Tilhengeren skal være lastet med flere kolli som er sikret med alminnelig sikringsutstyr. Vekten av lasten må utgjøre minst 50 % av tillatt nyttelast inntil aktuell totalvekt er 7000 kg, likevel være minst 2000 kg. Aktuell totalvekt skal være minst 4000 kg.

Diskuter

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.