NAF Senior Trafikkurs

NAF starter opp kurs for seniorførere i samarbeid med Trafikkforum

Etter at det populære kurset 65+ har hatt en liten nedgangsperiode ønsker nå NAF, etter å ha registrert stor etterspørsel blant sine medlemmer, å sette i gang med et nytt kurs for seniorførere.

Allerede fra 55-årsalderen øker risikoen for å bli skadd i trafikken, og i 70-årene er risikoen for skader større enn for førere i 25-årsalderen. Derfor er kurs for seniorførere viktig, for at flest mulig skal ha glede av bilen sin lengst mulig, sier fagansvarlig i NAF trafikktrening Morten Fransrud.
-Over halvparten av skadde og drepte gående i trafikken er over 60 år. Samtidig viser forskning at seniorkurs har veldig god effekt. Det skjer ting med synet og kroppen, det skjer en del ting med bilene, og trafikken er i stadig endring. Kurset bevisstgjør deltakerne på disse utfordringene og gir dem mulige løsninger. Kurskonseptet tilbyr også praktisk kjøring på NAF øvingsbane samt kjøretimer med profesjonell trafikklærer.

Mange av oppgavene i kurset er hentet fra Trafikkforums oppgavebok klasse B. Alle kursdeltagerne får utlevert Trafikkforums lærebok for seniorførere «Den erfarne sjåfør».

Trafikkforum skal også bistå NAF med å finne frem til egnede trafikklærere til kurset, men det er den enkelte lokalavdelingen i NAF som inngår avtale med den enkelte trafikkskole.

Merket med: ,

Diskuter

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.